Basis workshop
Linoleumsnede
Ben je benieuwd hoe je een linosnede maakt of heb je zin om gewoon weer eens iets met je handen te maken? Dan is deze workshop perfect voor jou! Linosnede is helemaal niet moeilijk en superleuk om te doen. In deze workshop maak je kennis met het materiaal, leer je het gereedschap gebruiken en natuurlijk maak je een aantal mooie afdrukken van je eigen linoplaat. Na afloop heb je alle kennis in huis om thuis verder te gaan met deze techniek.
WAT GAAN WE DOEN?
In een aantal eenvoudige stappen leer je hoe je zelf een linoleumsnede kunt maken. Je maakt of kiest een ontwerp, je leert hoe je het ontwerp gemakkelijk overzet op de linoplaat en je leert werken met gutsen. Is de plaat klaar? Dan leg ik je uit hoe je een mooie afdruk kunt maken met inkt op papier.
WAT KRIJG JE?
- Een gezellige, creatieve middag of avond ‘spelen met inkt’;
- 3 uur begeleiding en inspiratie in een kleine groep;
- Linoleumplaatje;
- Gebruik van inkt en gereedschap;
- Papier voor ontwerp en afdrukken;
- Koffie/thee en lekkers.

PRIJS: € 75
WAAR?
De workshops worden gegeven in de studio aan de Krugerstraat 36 Hs, 1091 LH  Amsterdam.

WANNEER?
Op dit moment zijn er geen vaste data gepland voor de workshops. Het is wel mogelijk een datum te prikken, wanneer je zelf een groep van 3 tot 6 personen samenstelt. Stuur een bericht door het onderstaande formulier in te vullen.
VERZENDEN
Dankjewel voor je bericht. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.
Wil je liever meteen aan de slag? 
Linosnede is een techniek die je prima thuis kunt doen. Heb je zin om te leren hoe je linosnedes maakt? Je kunt meteen aan de slag met de basiscursus linosnede. Lekker thuis, op je eigen ritme. Dankzij de duidelijke video's pik je techniek zo op.
NA DE WORKSHOP THUIS VERDER?
En dan? Je bent gegrepen door de techniek en wilt thuis graag verder. Dat kan! Een groot voordeel van linoleumsnede is dat je het gemakkelijk thuis kunt doen. Je hebt er niet veel voor nodig; de juiste tools en een klein beetje ruimte.
De juiste tools heb ik voor je verzameld in een handige Starterset, zodat je alles is huis hebt om verder te gaan. De set is te koop tijdens de workshop.

De set bestaat uit:
- 2 plaatjes lino (A5)
- Carbon papier
- Stapeltje papier
- ABIG guts set
- ABIG inktroller
- Inktplaatje
- Inktmes
- Schmincke inkt - zwart
- Houten lepel
- Anti-slip matje

Meer workshops en cursussen

Back to Top