Vanwege de oprichting van Printmakers Club worden er helaas voorlopig geen live workshop gegeven.
Workshop
Multi Block
Ben je toe aan meer uitdaging en wil je graag ontdekken wat er nog meer mogelijk is met linoleumsnede? In deze workshop leer je hoe je met meerdere platen linoleum een afbeelding kunt opbouwen in verschillende kleuren. Dit is een perfecte workshop wanneer je al enige ervaring hebt met linosnede en meer mogelijkheden wilt leren.
WAT GAAN WE DOEN?
Bij de 'multi block' techniek werk je met meerdere platen linoleum. Voor iedere kleur die je wilt afdrukken, gebruik je een aparte plaat (of block). Op die manier bouw je een beeld op uit verschillende lagen. Je leert over registratie, hoe je gebruik maakt van uitsparing en overdruk, hoe kleuren mengen en nog veel meer. Kortom, het hele proces van begin tot eind. 

De workshop is verdeeld over 2 avonden. Tijdens de eerste les leer je de basis van deze techniek; hoe je een kleurscheiding kunt maken en de linoplaten voorbereidt. In de week tussen de lessen kun je thuis je linoplaten uitgutsen. Tijdens de tweede les gaan we de lino's afdrukken. 

VOOR WIE?
Voor deze workshop is het van belang dat je de basis van linoleumsnede beheerst. Wil je eerst de basis graag leren? Dat kan tijdens deze workshop.

WAT KRIJG JE?
- Twee gezellige, creatieve avonden ‘spelen met inkt’;
- Persoonlijke begeleiding en inspiratie in een kleine groep;
- Linoleumplaatjes en ander benodigd materiaal;
- Gebruik van inkt en gereedschap;
- Papier voor ontwerp en afdrukken;
- Koffie/thee en lekkers.

PRIJS: € 125,-
WAAR?
De workshops worden gegeven in de studio aan de Krugerstraat 36 Hs, 1091 LH  Amsterdam.
VRAGEN?
Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur mij een mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Meer workshops en cursussen

Back to Top