Alette de Roos - Grafische vormgeving, DTP en illustratie
Alette de Roos
Vorm, schoonheid en esthetiek krijgen bij mij altijd de eerste aandacht. Dat is al mijn leven lang. Van werkstukken voor mijn middelbare school herinner ik me alle details van het omslag. Maar het onderwerp van het werkstuk? Sorry, dat is niet blijven hangen ;-)

Al meer dan twintig jaar voel ik me thuis in de grafische wereld en sinds 2007 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik werk heel graag met aandacht en liefde voor het vak.

Kenmerkend voor mij:
- Technisch goed onderlegd / goede kennis van Adobe CC
- Scherp oog voor detail
- Puur en eerlijk; ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg
- Creatief en oplossingsgericht
- Optimistische doorzetter
- Veel ervaring met aanleveren aan drukkerijen / kennis van cPDF
- Ik zorg dat het geregeld wordt

Geweldig om te doen
Orde in chaos scheppen; ervoor zorgen dat een opmaak klopt, prettig is om naar te kijken en de boodschap overkomt zoals bedoeld. En minstens zo belangrijk: dat een drukker er probleemloos mee overweg kan. Dat is het plezier in mijn werk als grafisch vormgever en DTP’er.

In mijn werk als illustrator gebruik ik grafische technieken en maak ik tekeningen met pen/inkt en ecoline of met potlood/pen. Ik maak graag (gedeeltelijk) handgemaakt werk. Ik weet goed het gemak van digitaal te combineren met de schoonheid van ambachtelijk werk.

Dromen?
Mijn liefde voor het grafische vak en het ambacht is springlevend. En ik word blij van het handwerk - tekenen, schilderen, knutselen. Heb ik dan nog iets te dromen? Ja!

Als ik mijn ogen dichtdoe zie ik een mooie ruimte voor me, waar ik liefhebbers leer om oude grafische technieken te gebruiken. Gaaf toch? De komende jaren ga ik dat idee stap voor stap werkelijkheid maken.

Ben je ook benieuwd? Volg mij dan op sociale media.
naar boven