Vijf weekse online cursus
meerkleurendruk MET LINOLEUM
In de herfst toont de natuur ons haar meest prachtige kleuren. Genoeg inspiratie om zelf ook met kleur aan de slag te gaan. Tijdens deze cursus leer je hoe je een meerkleurendruk maakt met linoleum. Het je al enige ervaring met lino en ben je klaar voor een volgende creatieve stap, dan is deze cursus perfect voor jou. En het mooie is dat je deze cursus gewoon thuis kan volgen. 

Heb je nog nooit met linoleum gewerkt, maar sta je te popelen om aan de slag te gaan? Schrijf je dan nu al in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van komende workshops en cursussen.
WAT GAAN WE DOEN?
In een periode van vijf weken tijd, ontmoeten we elkaar vier keer live online. De lessen volgen kan dus gewoon vanuit je eigen huis. Tijdens de 2 uur durende lessen leer je verschillende technieken om afdrukken te maken met meerdere kleuren. We hebben het over welke inkt te gebruiken, diverse manieren van registratie, over papierkeuzes en nog veel meer.

Tussendoor hebben we contact in een besloten groep, (die special voor deze cursus wordt gestart en zal bestaan gedurende de cursus). We delen ons werk, tips en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt aan je werk en aan de groep.
"Ik heb heel erg genoten en vond het super leuk om te doen! Het bracht enorm veel inspiratie, dus grote dank daarvoor!"
Mariëtte - deelnemer online workshop linoleumsnede
WAT GA JE LEREN?
Iedere les bespreken we een andere techniek:
- Reductie techniek: door steeds een deel van dezelfde lino weg te snijden (te reduceren) en tussendoor afdrukken te maken, kom je tot een interessant eindresultaat.
- Multi block: een meerkleurendruk met gebruik van meerdere lino's. Iedere kleur krijgt z’n eigen plaat. Leer hoe je je ontwerp het best kunt overzetten en speel met ‘uitsparen en overdruk’.
- Puzzeldruk: één lino opgesneden in losse stukken (zoals een puzzel), die per stuk ingeïnkt wordt. Na het samenvoegen van alle stukken tot één geheel wordt het in één keer afgedrukt.
- Lino & stempels: maak een basisontwerp in lino en 'kleur' je afdruk in met losse stempels.

WAT KRIJG JE?
- 4 online lessen
- 4 verschillende technieken
- 5 weken vraagbaak in besloten groep voor support, vragen, werk delen
- Een uitgebreide lijst met tips over materiaal en welke alternatieven je kan gebruiken
- Veel gezelligheid
- Info over papier, inkt, kleur mengen, registratie en nog veel meer.
"Dank je wel! Het was erg leuk om mee te doen.
Ik ga hier zeker meer mee doen."

Linda - deelnemer online workshop linoleumsnede
WAT HEB JE NODIG?
Materiaal zoals linoleum, gutsen, inktroller en inkt. Vooraf ontvang je een uitgebreide lijst van materiaal dat handig is om te hebben en slimme alternatieven. Wanneer je vaker met lino hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk de meeste materialen al in huis.

Tarief: € 295,- (incl. btw)

Schrijf je snel in!  
De eerste vier inschrijvers ontvangen een originele linoleum prent van mijn hand!

PROGRAMMA
Pak je agenda er maar alvast bij, want we ontmoeten elkaar online op de volgende vier maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Voorafgaande aan de eerste cursusavond ontvang je een mail ter voorbereiding en een linkje met onze digitale 'hang-out'.
12 oktober - Les 1: Reductie print
19 oktober - Les 2: Multi block
02 november - Les 3: Puzzeldruk
09 november  - Les 4: Lino & stempels

VRAGEN?
Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur mij een mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Meer workshops en cursussen

Back to Top