Vier weekse online cursus
meerkleurendruk MET LINOLEUM
Winter... niet de meest kleurrijke tijd van het jaar. Dan voegen we zelf maar kleur toe! In deze cursus leer je hoe je dat kan doen door meerkleurendrukken te maken met linoleum. Heb je al enige ervaring met lino en ben je klaar voor een volgende creatieve stap, dan is deze cursus perfect voor jou. En het mooie is dat je deze cursus gewoon thuis kan volgen. ​​​​​​​
Gemaakt door Hennie
Gemaakt door Hennie
Gemaakt door Aafke
Gemaakt door Aafke
WAT GAAN WE DOEN?
In een periode van vier weken tijd, ontmoeten we elkaar vier keer live online. De lessen volgen kan dus gewoon vanuit je eigen huis. Voorafgaande aan de eerste les en tussen de lessen door, ontvang je diverse video’s. Hierin worden de verschillende technieken uitgelegd. Deze video’s kun je in je eigen tijd bekijken. Tijdens de 2 uur durende lessen gaan we samen aan de slag, kun je al je vragen stellen en krijg je tips. We hebben het over welke inkt te gebruiken, diverse manieren van registratie, over papierkeuzes en nog veel meer.

Gedurende de hele cursus hebben we contact in een besloten groep, (die special voor deze cursus wordt gestart). We delen ons werk, tips en uitdagingen waar we tegenaan lopen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt aan je werk en aan de groep.
Hanne zegt over de cursus:
"Ik vond de cursus echt erg leerzaam. Ik kreeg de juiste informatie vooraf om aan de slag te kunnen. De lessen waren goed opgebouwd en geven een hele goede impressie van de verschillende druktechnieken. De voorbeeld video's die Alette voorafgaand aan de nieuwe opdracht stuurde waren heel helder en zaten boordevol tips en tricks waar ik zeker nog veel profijt van ga hebben. ​​​​​​​Goed gereedschap is het halve werk heb ik ook hier weer geleerd en fijn dat we daar dan ook goede tips bij kregen.
Leuk ook om als groep aan de opdrachten te werken en ondanks de afstand toch te kunnen meekrijgen wat iedereen aan het maken is.
Ik vind het knap hoe Alette ondanks dat het online is tijdens een les echt betrokken aandacht voor iedereen heeft en dat het heel vrij voelt om je vragen te stellen. Ik heb er enorm veel van geleerd en ben helemaal enthousiast erdoor." 
Gemaakt door Hanne
Gemaakt door Hanne
Gemaakt door Hanne
Gemaakt door Hanne
WAT GA JE LEREN?
Iedere les bespreken we een andere techniek:
- Lino & stempels: maak een basisontwerp in lino en 'kleur' je afdruk in met losse stempels.
- Puzzeldruk: één lino opgesneden in losse stukken (zoals een puzzel), die per stuk ingeïnkt wordt. Na het samenvoegen van alle stukken tot één geheel wordt het in één keer afgedrukt.
- Reductie techniek: door steeds een deel van dezelfde lino weg te snijden (te reduceren) en tussendoor afdrukken te maken, kom je tot een interessant eindresultaat.
- Multi block: een meerkleurendruk met gebruik van meerdere lino's. Iedere kleur krijgt z’n eigen plaat. Leer hoe je je ontwerp het best kunt overzetten en speel met ‘uitsparen en overdruk’.

WAT KRIJG JE?
- 4 online lessen over 4 verschillende technieken
- Video's met uitleg over de technieken en praktische tips, zodat je de lessen rustig kunt voorbereiden
- 4 weken vraagbaak in besloten groep voor support, vragen, werk delen
- Een uitgebreide lijst met tips over materiaal en welke alternatieven je kan gebruiken
- Veel gezelligheid
- Info over papier, inkt, kleur scheiden, verschillende registratie methodes, uitsparen/overdruk en nog veel meer.
Alexia zegt over de cursus:
"Alette is een zeer aangename en rustige/rustgevende lesgever. Ze legt de dingen zeer duidelijk uit, zowel live als in de tutorial video’s. Zo krijg je een overzicht van verschillende druktechnieken, registratie methoden en kleurgebruik evenals inspiratiebronnen en materiaallijsten. De live lessen zijn als een gezellig clubje en het is fijn om van anderen te leren en ook instant feedback te krijgen op ontwerpen of vragen te kunnen stellen. Zeer goed alternatief op workshops in corona tijden en voor wie wat verder uit de buurt woont.
PROGRAMMA
Pak je agenda er maar alvast bij, want we ontmoeten elkaar online op de volgende vier maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. Voorafgaande aan de eerste cursusavond ontvang je de eerste video's, een mail ter voorbereiding en een linkje met onze digitale 'hang-out'.
08 februari  - Les 1: Lino & stempels
15 februari - Les 2: Puzzeldruk
1 maart - Les 3: Reductie print
8 maart - Les 4: Multi block

WAT HEB JE NODIG?
Materiaal zoals linoleum, gutsen, inktroller en inkt. Vooraf ontvang je een uitgebreide lijst van materiaal dat handig is om te hebben en slimme alternatieven. Wanneer je vaker met lino hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk de meeste materialen al in huis.

CURSUSTARIEF:
€ 295,- (incl. btw)
Hennie zegt over de cursus:
"Ik heb de cursus als heel goed ervaren. Vind het een voordeel dat ik lekker thuis kon blijven, kost me minder energie dan 's avonds nog ergens, soms door weer en wind, naar toe te fietsen. Contact met Alette en medecursisten komt, wat mij betreft, heel dicht bij een live cursus. Ik heb er heel veel plezier aan beleeft en weer meer kennis over vorm, kleur, mengen, geduld, experimenteren, materialen. Ik heb veel zin om ermee verder te gaan."
VRAGEN?
Heb je een vraag? Stuur mij een mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Meer workshops en cursussen

Back to Top